4/3/11

¿Recitar o experimentar CATALUNYA?

Una cosa és "recitar" allò que hem copiat dels llibres o de GOOGLE i, una altra, "experimentar" el coneixement.   Viure-ho!   Entre tots.
En aquest sentit, amb tres grups diferents de persones interessades en la cultura compartida,  hem anat a experimentar l'obra de SALVAT-PAPASSEIT que  ha influenciat tant altres creadors del món literari, polític, artístic, ideològic … de Catalunya. Una persona a contracorrent des del principi del segle XX, plenament actual ara com ara, en el segle XXI. Una persona totalment autodidacta, sense cap formació acadèmica. Però amb curiositat i voluntat de compartir les seves inquietuds.  ¿Entre tots?
En el mateix Centre de Cultura Santa Mònica, hem pogut experimentar els continguts de la mostra repartits en tres areas de comprensió ben definits:
1)  El relat biogràfic.
2)  La interpretació críticamente positiva.
3)  El valor de les idees provocadores d'altres formes d'actuar.
La metodologia activada durant la visita ha estat la participació constructivista amb pràtiques d'acció i d'implicació.
Desprès, a la 1ª planta, amb la proposta de treball CATALITZADORS, i a la 2ª amb PENSAR ART, hem tingut que tornar.hi varies vegades per tal de poder, no només "veure" sino mirar, sentir, escoltar, comparar, entendre, assimilar… etc gràcies a uns "vigilants" (habitualment avorrits, indiferents o molestos) però, convertits aquesta vegada en "humans", transmissors de coneixements i sensacions:  convençuts i apassionats.
L'ALTRANGE

PS: Propera experiència, 5 de març: El simbolisme de la ruta del Cìster, amb parada especial pels calçots, sense carn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario